Sponsors/Collaborators:

GoLite

 

Gear test

adventurerun.dk will test different kinds of gear fx. running- & trailshoes, heart rate monitor watches, clothes, backpacks etc.

I will try to give a review of the gear I am using in general and from previous and forthcoming races. This will be in danish, sorry.

 

Energy booster

If you like caffeine, have a CULT™ Raw Energy Shot!
Den er 10 gange stærkere end en almindelig udgave af CULT™ Raw Energy/Red Bull og har 3.333 mg. koffein pr.liter. Jeg har brugt denne energibooster til et 250 km bjergløb i Nepal i 2011.
Use with caution!  

Se mere om produktet

GPS

Polars seneste skud på stammen er denne lille GPS sag: GPS G5. Jeg har fået fornøjelsen at teste den til min seneste 250 km tur - Nepal 2011.

Enheden vejer mindre (34 gram) og størrelsesmæssigt er GPS'en blevet mere strømlinet i fht. G3 GPS. Batterilevetiden er markant blevet bedre: ca. 20 timer med mulighed for at oplade med micro USB.

Mere om denne gadget når jeg er tilbage fra Nepal.

Læs mere her

Læsestof

Kwik Fix er en inspirationsbog fra diverse ekstremløb samt en personlig fortælling om min ven Derek Kwik, som er den første kineser som har gennemført alle 4Deserts løb, samt diverse Eco-Challenge løb.

Derek "not so" Kwik udgik desværre i Jungle Marathon 2007 pga. en skade, så den har han endnu til gode.

Bogen giver også et billede af Dereks hengivenhed til dyr, særlig hunde og er repræsentant og fundraiser for organisationen Society For The Prevention of Cruelty To Animals (SPCA) i Hong Kong.

 

Kosttilskud

Rødbedekrystaller eller ”Instant Rødbedesaft” består af vakuumtørret rødbedesaft og jeg har haft fornøjelsen af, at bruge det i forbindelse med min træning op til Sahara Race 2009. Hvad skal det så gøre godt for?
Efter sigende, kan det forøge den fysiske udholdenhed i forbindelse med motion med op til 16 %.

En undersøgelse omkring hvorvidt rødbedesaft kan booste ens udholdenhed er publiceret i Journal of Applied Physiology, og som kan læses her.

Jeg er af den opfattelse, at den daglige indtagelse af rødbedesaft har rykket min udholdenhed. Det kan indtages i forbindelse med f.eks. morgenmad eller smoothies. Velbekomme!

Læsestof

The Jungle Marathon er skrevet af den engelske ektremløber Mark Hines. Jeg kender Mark i forbindelse med min gennemførelse af Jungle Marahton 2007 hvor han var supporter til løbet. Året efter valgte han selv at gennemføre løbet. Bogen beskriver hovedsagligt om Mark's oplevelser da han gennemførte Jungle Marathon 2008, men også hans træning og forberedelser til jungleløbet er med.

Bogen kan anbefales til dem som har lyst til at løbe Jungle Marathon.

Bogen kan købes her

Læsestof

Haruki Murakami har skrevet denne filosofiske og malende bog omkring sine to lidenskaber: at løbe og at skrive.

Har endnu ikke læst bogen, men det er vist kun et spørgsmål om tid.

Bogen kan købes her

Rygsæk

Race Elite 25 er INOV-8 sidste skud på stammen af adventurerace rygsække. Vægten er sølle 363 gram og har en vertikal lukning. Der er ligeledes mulighed for at hægte flasker på samt holdere til energibarer/gels/mm. Rygsækken blev brugt til Sahara Race 2009 og var en kæmpe succes. Den generer ingen steder og sidder rigtigt godt på ryggen. Eneste lille minus er at den ikke kan rumme en camelbak. Men det er en smagssmag og i Sahara Race brugte jeg vandflasker og det virker fint.

Race Elite 25 kan klart anbefales.

Læs mere her

Rygsæk

Classic MM 32 L fra OMM bliver rygsækken til Atacama Crossing 2009. 25 L kan desværre ikke rumme alt det udstyr som kræves til dette løb.

Udover en større volume end 25 L modellen indeholder rygsækken et liggeunderlag svarende til ½ person længde. Netlommerne er blevet større i fht. tidligere modeller.

Vægtmæssigt vejer den 775 gram og i lean vægt 600 gram.

Læs mere her

Rygsæk

Classic MM 25 L fra OMM er den rygsæk som jeg har valgt til Jungle Marathon 2007. Denne klassiske Original Mountain Marathon er den mest foretrukne rygsæk for mange adventureløbere. Sidder perfekt og har gode store lommer og så vejer den kun i fuld vægt 575 gram og i lean vægt 515 gram.

Jeg brugte denne model til Jungle Marathon 2007 og var rigtigt glad for rygsækkens konstruktioner, f.eks. muligheden for at hægte noget fast uden på rygsækken. Eneste minus med rygsækken er, at skulderremmene giver gnavesår og det samme med lænden.

Der er kommet en nyere udgave af Classic MM 25 L, hvor bl.a. rygsækkens sidepartier samt lommer er blevet ændret. Det har betydet en forøgelse i fuld vægt 725 gram og i lean vægt 600 gram.

Læs mere her

Fronttaske

OMM Chest Pouch er en 4 liters fronttaske som kan monteres på alle OMM rygsække. Den er vendbar og har kortlomme på den anden side. Skal bruges til opbevaring af energibarer, kamera mm. Vægt: 150 gram.

Læs mere her

Rygsæk

Raid Devil 25 SLAB fra Salomon er rygsækken som indeholder en masse funktioner, som rigtigt mange løbere vælger at bruge til det kendte ørkenløb i Marokko - Marathon Des Sable.

De 25 L er fordelt mellem rygsæk og fronttaske, og er noget anderledes end Classic MM 25 L fra OMM. På Raid Devil lynes rygsækken langs siderne modsat OMM'en som åbnes (uden lynlås) i toppen.

Raid Devil har i fronttasken mange lommer til kort, kamera, energibarer mm. Har overvejet at bruge denne model til Atacama Crossing 2009, hvis ikke den er for lille. Vægt: 680 gram.

Læs mere her

Solbrille

Numa Optics modellen "Rider" er en let solbrille med udskiftelige linser. Stellet er meget fleksibelt og er meget svært at ødelægge. Vægt kun 26 gram.

Brillen blev testet til Atacama Crossing (250 km) i Chile og Sahara Race (250 km) i Egypten. 6 stjerner ud af 6.

Nu er brillen blevet fast inventar hos Racing The Planet webstore.

Læs mere her

Jakke

Montane Aero Smock er en ultralight vindjakke som ikke fylder mere end en energibar, når den er pakket sammen. Modellen er en anorak med lomme på brystet. Er velegnet til adventureløb og 7 dages ekstremløb. Vægt: 76 gram.

Læs mere her

Ur

Polars seneste multisportsur RS800CX blev testet til Atacama Crossing 2009. Uret kan, modsat de øvrige modeller, måle distance, hastighed og elevation på én gang, dog med hjælp fra skosensor og GPS måler. Derudover har uret multidisplay (som RS800) som viser: heartrate, hastighed, kilometer, kadence og kalorieforbrug og barometerhøjde fra - 500 meter til + 9000 meter. Et yderst velegnet ur.

Læs mere her

Ur

AXN 500 fra Polar er et godt valg, hvis der skal løbes adventureløb. Det er meget robust og giver vitale informationer om ens fysiske tilstand og fremgang. Uret giver varsling om mulighed for dehydrering, eventuelle skift i vejrsituation og er udstyret med højdemåler, barometer, kompas, temperatur mm. Blev testet til Jungle Marathon 2007 og Sahara Race 2009.

 

Ur

RS800G3 systemet fra Polar er det ultimative løbeur og er designet til elitetræning.

Uret vejer kun 46 gram og kan bruges både til fodsensor og GPS. RS800 har et hav af trænings- samt løbefunktioner. Urets multidisplay viser lige fra heartrate, hastighed og kilometer til kadence, kalorieforbrug og højder fra - 500 meter til + 9000 meter.

GPS enheden G3 Sensor W.I.N.D. er velegnet til multisport (løb, cykling, in-line skating og kajak), idet den kan måle hastighed og distance med en 98 % nøjagtighed. GPS'en vejer kun 80 gram inkl. batteri og er meget robust. Den er vandtæt til 30 meter.

Der hører en fodsensor S3 Stride W.I.N.D. til uret som er en 21 gram lille sag. Den er designet til at sidde inden i en Addidas Fusion løbesko, men kan alternativt sidde fast i snørrebåndene. Fodsensoren måler hastighed, distance og kadance med en 97-99 % nøjagtighed. Den er vandtæt til 50 meter.

Læs mere her

Mini Gaiters

Mini Gaiters fra RaidLight blev brugt til Atacama Crossing 2009 og Sahara Race 2009. Mærket er fransk og kendt inden for ekstremsport.

Som det kan ses, kan gaiterne bruges til alle løbesko og trailsko. De beskytter mod sand, mudder, sne og sten. Er ikke 100 % tætte, men de er godt givet ud.

Læs mere her

Sko

Roclite 315 blev testet i forbindelse med Sahara Race 2009. Sålen er udformet således at man står fast i sand, mudder og græs samt ujævnt terræn. Overdelen er dækket med fintmasket lag af nylon således at der ikke kommer sand i skoen. Dog er der ikke så meget støtte i skoen. Ikke desto mindre er modellen velegnet til et ørkenløb. Vægt 315 gram.

Her er to anmeldelser af Roclite 315

Anmeldelse 1 og Anmeldelse 2

Læs mere her om Inov-8

Sko

F-Lite 300 er terrænskoen fra Inov-8 som stod distancen til Atacama Crossing 2009. Sålen har en rå sandpapiragtig overflade, hvilket gør dem skridsikker på glatte overflader. Skoen er velegnet til hårdt og ujævnt terræn mm. Vægt 300 gram.

Her er to anmeldelser af F-Lite 300

Anmeldelse 1 og Anmeldelse 2

Læs mere her om Inov-8

Sko

Mudclaw 330 O er en aggresiv og slidstærk terrænsko fra Inov8. Er yderst velegnet til underlag som mudder, sand, vand mm. Vægt 330 gram.

Her er to anmeldelser af Mudclaw 330

Anmeldelse 1 og Anmeldelse 2

Læs mere her om Inov-8

Sko

Flyroc 310 fra Inov8 er en trailsko ud over det sæd-vanlige. Udover comforten er den ideel til off road og blandet terræn. Vægt 310 gram.

Her er to anmeldelser af Flyroc 310

Anmeldelse 1 og Anmeldelse 2

Læs mere her om Inov-8

Sko

Livestrong modellen her er en speciel edition Nike Lunar Trainer sko lavet i samarbejde med Lance Armstrongs Livestrong organisation.

Udover at skoen er super let og lækker at løbe i, støtter den samtidig kampen mod kræft.

Læs mere her

Flaske

FastDraw Extreme er en håndholdt løbeflaske fra Ultimate Direction. Modellen er oplagt til ekstreme forhold, f.eks. isolerer neoprenen flasken således at vandet ikke bliver håndvarmt og beskytter samtidigt hænderne for at blive iskolde. Drikkeventilen er meget fleksibel og blød at drikke af. I lommen er der plads til energigels.

Vægt 128 gram.

Læs mere her

Elektrolytter

Endurolytes fra Hammer Nutrition kan modvirke kramper og erstatter de elektrolytter (vitaminer, mineraler og salte) som kroppen mister når der svedes eller når du udsættes for fysisk stress f.eks når der løbes ekstrem løb under meget varme forhold.

Læs mere her

Kosttilskud

Perpetuem fra Hammer Nutrition er brændstoffet til udholdenhedssport - lige fra flere timers til flere dages begivenheder. Produktet er et energiprodukt som kan erstatte morgenmad, frokost og sågar aftensmad, hvis du skal løbe hele dagen. Perpetuem sørger for at du får nok kulhydrater, proteiner, fedt mm., således at du kan holde den kørende sålænge du vil. Perpetuem blev brugt til Sahara Race 2009, og det virkede rigtigt godt. Det holdt mig f.eks. kørende på den lange etape (87 km) i ca. 12 timer i streg uden problemer, hvilket resulterede i en 6. plads på etapen.

Læs mere her

Kosttilskud

Recoverite fra Hammer Nutrition har den egenskab at den speeder restitutionstiden op, således at du er frisk igen dagen efter et hårdt race. Recoverite minimerer ømme muskler og påfylder elektrolytter mm.

Læs mere her

Kosttilskud

Udo's Choice er et økologisk olieblandingsprodukt som indholder de vigtige fedtsyrer Omega 3-6-9. Olien hjælper til følgende: en hurtigere restitution, øger udholdenhed, forkorter restitutionstiden efter træning og skader samt forebygger overbelastningsskader. Det er et produkt som jeg har haft stor glæde af.

Læs mere her

Læsestof

Extreme running dækker over 24 ekstremløb fra alle verdensdele f.eks. Jungle Marathon, Marathon Des Sables, Atacama Crossing og North Pole Marathon. Den er meget informativ og kan kraftigt anbefales.

Læs mere her

Læsestof

Dette er bogen for alle løbere som vil vide noget om forebyggelse af vabler, gnavesår mm., samt behandling af disse når skaden er sket. Bogen er uundværelig og har været brugt flere gange.

Læs mere her

Læsestof

Endurance Sports Nutrition er opslagsværket for både motionister og eliteidrætsudøvere som gerne vide noget om kost og næring. Denne bog fortæller hvad for noget mad og drikke du skal bruge når du skal træne langt og længe, restituere hurtigere, ungå skader og nå dine mål.

Den er meget udførlig beskrevet hvornår man strategisk skal spise før, under og efter et træningspas, hvilke madgrupper der giver mest energi, proteiner mm., samt hvad der sker med kroppen når man ikke har drukket eller spist nok.

Bogen fortæller ligeledes om hvilke farer der lurer, når kroppen bliver udsat for ekstreme forhold, såsom løbe i ekstrem varme/kulde samt hvordan man skal begå sig under sådanne forhold.

Du kan læse mere om forfatteren Suzanne Girard Eberle nedenfor.

Læs mere her