Mine sponsorer/ samarbejdspartnere:

 

Test af udstyr

adventurerun.dk vil også være genstand for testning af udstyr til diverse løb, f.eks. løbesko, pulsur, løbetøj, rygsæk m.m.

Udover den generelle anmeldelse af udstyr mm, anmelder jeg også udstyr som er blevet brugt til diverse udenlandske 200-250 km ekstremløb (Jungle Marathon 2007, Atacama Crossing 2009, Sahara Race 2009 og Nepal 2011).

Løbetights - SKINS A400

I år er det godt fire år siden jeg sidst har købt i et par tights. Derfor har jeg via Outdoor Onlineshoppen: Campz.dk investeret i et par kompressionstights af mærke SKINS A400. Lidt overraskende hvor få danske onlineshops som udbyder SKINS. Ifølge australske SKINS får man ved A400 tights kompression til muskler-ne som accelererer en hurtigere blodgennem-strømning (hvilket giver mere ilt til musklerne), stabilitet og kontrol, en hurtigere restitution (lavere ophobning af mælkesyre, færre muskelvibrationer) samt "better ball control" (ja den er god nok).

Nu har jeg løbet i mine såkaldte ball controlled tights i snart 2 uger, og de er ret fantastiske at løbe i. Man kan virkelig godt mærke en markant forskel på mine tidligere tights og disse kompressions-tights.

Når man svøber sig ind i dem, sidder de godt stramt. Og man kan godt mærke hvordan underbenet og lårbenet bliver presset sammen når jeg løber. Efter 1-1½ times løb føles benene som om de kun har løbet små 10 km. 
Ifølge SKINS er A400 en helårs model. Det er jeg nu ikke hel enig i, da jeg synes at stoffet virker meget tyndt. Jeg skal i hvert fald have ekstra tights på, når der løbes i frostgrader.

Jeg kan klart anbefale SKINS uden tøven og de ligger uden tvivl på niveau (hvis ikke over niveau) med øvrige mærker som også føre lignende produkter. Eneste minus er, at de er pokkers dyre.  

Se mere om A400 løbetights

 

Løbejakke - CRAFT PXC STORM

Vinteren nærmer sig hastigt, og det samme gør kulden, så nu er det på tide at finde vinterløbetøjet frem.

Jeg har endelig gjort op med mig selv, at nu tiden kommet til at teste en vinterløbejakke. Den skal have følgende funktioner: den skal sidde ordentlig, være synlig i trafikken og varm.  I onlineshoppen Zalando.dk som har et større udvalg af løbeudstyr herunder løbejakker, finder jeg følgende model CRAFT PXC STORM i en azurblå farve, som sidder lige i øjet.

Løbejakken er en windbreaker fra serien Nordic, og beregnet til Cross Country løb, heraf navnet PXC (Performance Cross Country). Windbreakeren består af to lag, hvoraf ydersiden er et vind-afvisende materiale og indersiden er foret med elastisk flex fleece. Den har kun to sidelommer, hvilket er et minus i min optik. Et kæmpe plus er at jakken er en slim model, så den passer perfekt til mig.

Farven på jakken samt de integreret reflekser gør, at jeg uden tvivl bliver set i trafikken.

Nu har jeg løbet i den en uges tid, mest om aftenen og i frostgrader. Konklusionen er: at det har været en ren fornøjelse at løbe i minusgrader. Jakken er så dejlig varm, at jeg kun har haft en langærmet undertrøje på. Som den frossenpind jeg nu er, kan jakken klart anbefales.

Se mere om løbejakken

Kompressionssokker - CEP

Tak til Bikester.dk for at lade mig teste et par CEP Kompressionssokker. CEP er udviklet og produceret i Tyskland af verdens største producent (Medi-Life) inden for medicinske kompression siden 1951. Ifølge CEP's webside, er det bevist at sokkerne giver: mere energi, udholdenhed samt performance (ca. 5 %), øget blodcirkulation (ca. 40 %), færre kramper og friskere ben efter løb.

Der medfølger en lille manual, hvordan man skal tage sokkerne på... De er meget stramme men sidder godt når de først er på. Jeg har tidligere prøvet andre kompressionssokker, som kører på sko størrelser. Men ofte faldt de ned om anklerne. Så mine erfaringer har ikke været de bedste. Ved bestilling af CEP sokkerne, skulle de vide størrelsen af min lægmuskel - hvilket virkede meget seriøs i forhold til andre producenter (som anvender sko-størrelse).

Nu skal sokkerne testet for lidt af hvert. Bl.a. blev det til en søndagstur til Neustadt in Holstein ½ marathon, hvor jeg fik min debut med CEP. 
 
Mine forventninger var, at benene ikke vil blive ømme undervejs. Vejret var lummert og varmt ca. 30 grader. Da jeg kom i mål efter 1t27m, var det kun lårmusklerne som var ømme. Jeg plejer at få sporadiske kramper i lægmusklerne, men ikke denne gang. Da jeg efterfølgende fik massage, var der ingenting at komme efter. Jeg kunne for en gang skyld nyde at få massage uden at der kom en krampe i lægmusklen.

CEP sokkerne blev ligeledes testet til DHL stafetten 5*5km i Aarhus, hvor jeg løb alle turene selv. Efter 1t54m følte jeg mig godt brugt, men benene var stadig friske dvs. ingen snigende kramper o. lign. Selv dagen efter kunne jeg tage en tur med babyjoggeren uden ømme lægge.

Det har uden tvivl været en positiv fornøjelse at teste et produkt som i teorien giver mere energi og øget cirkulation i benene. Sokkerne bliver fremover en fast bestanddel og de skal absolut med til mit næste 60 km trailløb i efteråret.

Se mere om CEP hos Bikester.dk

Løbehue - GripGrab HeadGlove

En stor tak til Runforest.dk for at give mig mulighed for at teste huen GripGrab HeadGlove.
HeadGloven er en pendant til Buffwear som er et tyndt strækbart rør. GripGrab har i min optik forbedret halsrøret med en microfleecekant i den ene ende. Den fås kun i sort og er en one size fits all. Den kan bruges som pandebånd/hue/halstørklæde/balaclava. 

Da jeg er en spinkel løber, kan det måske være medvirkende til, at halsrøret sidder meget løst når jeg slutter det som halstørklæde, men jeg er rigtig glad for fleecekanten. I fbm. nogle 250 km løbeture har jeg tidligere brugt Buffwear, og der har jeg savnet noget mere varme omkring halsen når temperaturen sneg sig under frysepunktet.

Vindjakke - Montane Aero Smock

Montane Aero Smock er en ultralight vindjakke som ikke fylder mere end en energibar, når den er pakket sammen. Modellen er en anorak med lomme på brystet. Er velegnet til adventureløb og 7 dages ekstremløb. Vægt: 76 gram.

Læs mere her