Mine sponsorer/ samarbejdspartnere:

 

Test af udstyr

adventurerun.dk vil også være genstand for testning af udstyr til diverse løb, f.eks. løbesko, pulsur, løbetøj, rygsæk m.m.

Udover den generelle anmeldelse af udstyr mm, anmelder jeg også udstyr som er blevet brugt til diverse udenlandske 200-250 km ekstremløb (Jungle Marathon 2007, Atacama Crossing 2009, Sahara Race 2009 og Nepal 2011).

Hydrationsvest - Nathan VaporWrap

Nathan VaporWrap er en fantastisk løbevest til ultraløb og den egner sig også til UTMB.

En tætsiddende komfortabel hydrationsvest som bl.a. indeholder ”Bladder Control System”, mange lommer og så ser den bare cool ud.

VaporWrap erstatter min gamle North Face Enduo Boa løbevest på kun 400 gram, en 2010 model.

VaporWrap vejer dog lidt mere ca. 650 gram, men har til gengæld flere tech features end Enduo Boa.

Det som jeg faldt for, var de forskellige muligheder vesten kan tilbyde: 2 L. blære og/eller 2 faste lommer til flasker af 650 ml. Lommerne kan snøres således at de kan bruges til energigels o. lign. 2 sidelommer langs bæltet samt en aftagelig lomme. Endelig er der en lille lomme til elektrolytter og en lomme til mobiltelefon/kreditkort. Løbevesten har desuden to rum, hvoraf stoffet er elastisk, således at det udvides når du pakker dit gear - ”Yes I like pockets”

VaporWrappen blev genemtestet til ultraløbet THY ULTRA TRAIL 50 Miles i juni 2014, som i øvrigt var et fantastisk løb.

Mine forventninger til løbevesten blev indfriet, idet:

1) Vesten hoppede ikke, som rygsække ofte gør – det hænder at jeg får gnidesår hvis en rygsæk ikke sidder ordentlig,

2) Alle lommerne blev brugt til gels og andet krudt – det hittede at man ikke skulle have løbevesten af for at fylde depoterne op, og

3) Bladder Control System fungerede, dog kan man høre hvordan det skvulper, selvom systemet minimerede blæren, men det er ikke generende. (Til den kække læser: Bladder Control System har ikke noget at gøre med Inkontinens)

Alt i alt har jeg været super glad for Nathan VaporWrap, så den skal klart bruges til flere løb.

 

Rygsæk - Inov-8 Race Elite 25

Race Elite 25 er INOV-8 sidste skud på stammen af adventurerace rygsække. Vægten er sølle 363 gram og har en vertikal lukning. Der er ligeledes mulighed for at hægte flasker på samt holdere til energibarer/gels/mm. Rygsækken blev brugt til Sahara Race 2009 og var en kæmpe succes. Den generer ingen steder og sidder rigtigt godt på ryggen. Eneste lille minus er at den ikke kan rumme en camelbak. Men det er en smagssmag og i Sahara Race brugte jeg vandflasker og det virker fint. Race Elite 25 kan klart anbefales.

Rygsæk - OMM Classic MM 32 L

Classic MM 32 L fra OMM blev brugt til Atacama Crossing 2009. 25 L kan desværre ikke rumme alt det udstyr som kræves til dette løb.

Udover en større volume end 25 L modellen indeholder rygsækken et liggeunderlag svarende til ½ person længde. Netlommerne er blevet større i fht. tidligere modeller.

Vægtmæssigt vejer den 775 gram og i lean vægt 600 gram.

Rygsæk - OMM Classic MM 25 L

Classic MM 25 L fra OMM er den rygsæk som jeg har valgt til Jungle Marathon 2007. Denne klassiske Original Mountain Marathon er den mest foretrukne rygsæk for mange adventureløbere. Sidder perfekt og har gode store lommer og så vejer den kun i fuld vægt 575 gram og i lean vægt 515 gram.

Jeg brugte denne model til Jungle Marathon 2007 og var rigtigt glad for rygsækkens konstruktioner, f.eks. muligheden for at hægte noget fast uden på rygsækken. Eneste minus med rygsækken er, at skulderremmene giver gnavesår og det samme med lænden.

Der er kommet en nyere udgave af Classic MM 25 L, hvor bl.a. rygsækkens sidepartier samt lommer er blevet ændret. Det har betydet en forøgelse i fuld vægt 725 gram og i lean vægt 600 gram.

Fronttaske - OMM Chest Pouch 4 L

OMM Chest Pouch er en 4 liters fronttaske som kan monteres på alle OMM rygsække. Den er vendbar og har kortlomme på den anden side. Skal bruges til opbevaring af energibarer, kamera mm. Vægt: 150 gram.

Rygsæk - Salomon - Raid Devil 25 SLAB

Raid Devil 25 SLAB fra Salomon er rygsækken som indeholder en masse funktioner, som rigtigt mange løbere vælger at bruge til det kendte ørkenløb i Marokko - Marathon Des Sable.

De 25 L er fordelt mellem rygsæk og fronttaske, og er noget anderledes end Classic MM 25 L fra OMM. På Raid Devil lynes rygsækken langs siderne modsat OMM'en som åbnes (uden lynlås) i toppen.

Raid Devil har i fronttasken mange lommer til kort, kamera, energibarer mm. Har overvejet at bruge denne model til Atacama Crossing 2009, hvis ikke den er for lille. Vægt: 680 gram.