Mine sponsorer/ samarbejdspartnere:

 

Test af udstyr

adventurerun.dk vil også være genstand for testning af udstyr til diverse løb, f.eks. løbesko, pulsur, løbetøj, rygsæk m.m.

Udover den generelle anmeldelse af udstyr mm, anmelder jeg også udstyr som er blevet brugt til diverse udenlandske 200-250 km ekstremløb (Jungle Marathon 2007, Atacama Crossing 2009, Sahara Race 2009 og Nepal 2011).

Solbrille - Numa Optics "Rider"

Numa Optics modellen "Rider" er en let solbrille med udskiftelige linser. Stellet er meget fleksibelt og er meget svært at ødelægge. Vægt kun 26 gram.

Brillen blev testet til Atacama Crossing (250 km) i Chile og Sahara Race (250 km) i Egypten. 6 stjerner ud af 6.

 

LED Head Lamp - AyUp-Lights

Navnet er AyUp-Lights og produceret i Australien. Det geniale ved denne pandelampe er, at der er to uafhængige lyskegler som kan vippes 270 grader! Den kan fås i 12 coole farver. Som bonus kan den også monteres på cykelhjelm og styr. Vægten er 45 gram og lyser bare 500 Lumen!

Der medfølger et batteri på ca. 80 gram som kan holde 3 timer på high mode og 6 timer på low mode. Nu er der ingen undskyldninger for ikke at komme ud og løbe om aftenen!

Update: Den seneste AyUp model er upgraded til 700 Lumen og et nyt 120 grams batteri med 3 lysniveauer!

Læs mere om AyUp-Lights

Ur - POLAR RS800CX

Polars multisportsur RS800CX blev først testet til Atacama Crossing 2009 og senest Nepal 2011. Uret kan, modsat de øvrige modeller, måle distance, hastighed og elevation på én gang, dog med hjælp fra skosensor og GPS måler. Derudover har uret multidisplay (som RS800) som viser: heartrate, hastighed, kilometer, kadence og kalorieforbrug og barometerhøjde fra - 500 meter til + 9000 meter. Et super velegnet ur.

Læs mere her

GPS - POLAR GPS G5

Polars GPS G5 kan bruges med RS800CX. Jeg har fået fornøjelsen at teste den til mit seneste 250 km ekstremløb i Nepal 2011.

Enheden vejer 34 gram og størrelsesmæssigt er GPS'en blevet mere strømlinet i fht. G3 GPS. Batterilevetiden er markant bedre: ca. 20 timer med mulighed for at oplade den med micro USB. En solcellelader virker desuden perfekt!

GPS'en døde desværre før jeg kom til Nepal. Før levering blev den kørt over af en lastbil! Så der ventede mig en ny GPS efter min løbetur i Himalaya. Nu er den testet og jeg er super glad for den. Det eneste minus ved G5 er, at det tager så laaaang tid før den får satellitforbindelse.

Læs mere om GPS G5

Gaiters - RaidLight Gaiters

Mini Gaiters fra RaidLight blev brugt til Atacama Crossing 2009 og Sahara Race 2009. Mærket er fransk og kendt inden for ekstremsport.

Som det kan ses, kan gaiterne bruges til alle løbesko og trailsko. De beskytter mod sand, mudder, sne og sten. Er ikke 100 % tætte, men de er godt givet ud.

Ur og GPS: POLAR RS800 & GPS G3

RS800G3 systemet fra Polar er det ultimative løbeur og er designet til elitetræning.

Uret vejer kun 46 gram og kan bruges både til fodsensor og GPS. RS800 har et hav af trænings- samt løbefunktioner. Urets multidisplay viser lige fra heartrate, hastighed og kilometer til kadence, kalorieforbrug og højder fra - 500 meter til + 9000 meter.

G3 GPS Sensor W.I.N.D. er velegnet til multisport (løb, cykling, in-line skating og kajak), idet den kan måle hastighed og distance med en 98 % nøjagtighed. GPS'en vejer kun 80 gram inkl. batteri og er meget robust. Den er vandtæt til 30 meter.

Der hører en fodsensor S3 Stride W.I.N.D. til uret som er en 21 gram lille sag. Den er designet til at sidde inden i en Addidas Fusion løbesko, men kan alternativt sidde fast i snørrebåndene. Fodsensoren måler hastighed, distance og kadance med en 97-99 % nøjagtighed. Den er vandtæt til 50 meter.

Ur og GPS er udgået!

Ur - POLAR AXN500

AXN 500 fra Polar er et godt valg, hvis der skal løbes adventureløb. Det er meget robust og giver vitale informationer om ens fysiske tilstand og fremgang. Uret giver varsling om mulighed for dehydrering, eventuelle skift i vejrsituation og er udstyret med højdemåler, barometer, kompas, temperatur mm. Blev testet til Jungle Marathon 2007 og Sahara Race 2009.

Uret er udgået!

 

Løbeflaske - Ultimate Direction FastDraw Extreme

FastDraw Extreme er en håndholdt løbeflaske fra Ultimate Direction. Modellen er oplagt til ekstreme forhold, f.eks. isolerer neoprenen flasken således at vandet ikke bliver håndvarmt og beskytter samtidigt hænderne for at blive iskolde. Drikkeventilen er meget fleksibel og blød at drikke af. I lommen er der plads til energigels.

Vægt 128 gram.

Denne model er udgået!

Læs mere om Ultimate Direction