Mine sponsorer/ samarbejdspartnere:

 

sidste nyt

Blogindlæg 2012

Januar 2012: Nye mål mm.

Et nyt år er startet og nye mål venter forude.  I år er der ingen 250 km løb i vente, i stedet har jeg valgt at løbe et 100 km ultra trail løb i nordvest sjælland den 18. august. Løbet hedder Nord Vest 100 km og foregår i Odsherred. Der er 1.800 højdemeter hvilket også gør det til et kvalifikationsløb til Ultra Trail Du Mont Blanc eller UTMB. Nu skal der løbes i terræn.
Se link: http://nordvest100km.blogspot.com/

Et par (½)marathons vil det også blive til, bla. Nykredit Invest Aarhus City Halvmarathon den 6. juni. Ruten kan ses her. Det bliver stort.

Januar har omfattet en ferie til Thailand i 2½ uge, og der havde jeg mulighed for at løbe på stranden i 30 graders varme. Det var sgu hårdt!

Maraton og Triatlon skader hjertet

Videnskab.dk har skrevet en artikel om at maraton og triatlon skader hjertet. ”Et australsk studie viser at ekstrem hård træning kan give permanente hjerteskader. Man har fulgt 39-40 atleter med en gns. alder på 37 år som enten dyrkede maraton, triatlon, bjergcykelløb eller ultra-triatlon, som er tre gange en ironman.
Uden at gå i dybden med artiklen, nævnes det bl.a. at på baggrund af MRI-scanninger, viste det sig at 5 atleter ud af de 39 som har dyrket ekstremsport i flere år, havde tegn på arvæv i hjertet.

Hvad har det så af sundhedsmæssige konsekvenser? Ifølge artiklen kan det give hjerterytmeproblemer såsom ”atrieflimmer”. Men det bemærkes også at man skal tage studiet med et gran salt, for der er brug for flere studier. Bl.a. siger en dansk forsker at den måde studiet afslører skader på er meget indirekte, og det gør, at man kan komme til at overfortolke data.  På den anden side er der grund til at tro på resultaterne, idet de bekræfter tidligere studier hvor man bl.a. har undersøgt hjerterne af professionelle cykelryttere, og her er det dokumenteret at deres træning har givet dem tykke og mindre velfungerende hjerter.

Se link: http://videnskab.dk/krop-sundhed/maraton-og-triatlon-skader-hjertet

Vi ses i februar

Christian

Tilbage til top

Februar 2012: En stille løbemåned...

Efter 2½ uges ferie i Thailand, så kan man lidt igen. Tilmeldingen til NV100km er på plads. Målsætningen er sat: 100 km på ca. 10-11 timer. Måske højt sat men det vil vise sig.

Jeg har haft fornøjelsen af at løbe et par skovture med Rasmus Ildsvad Nedergaard, en adventureracer fra Egaa, Aarhus. Den første tur foregik i regnvejr og primært på de mudrede MTB stier. Rasmus havde et styrt og blev godt mudret til.

Anden tur var om aftenen kl. 22 og i ca timer løb Rasmus og jeg rundt i Marselisskoven, ganske hyggeligt når man ikke lige skal på tønden undervejs, men det er en anden historie.

Artikel med Stephanie Case

Den kvindelige vinder af Nepal 2011, Stephanie Case, har skrevet en spændende artikel i magasinet "GoTrail magazine", hvor vi får et indblik i Stephanies forberedelser, selve løbet og det tankespind der florerer når man ligger i top 2 det meste af løbet og ender som vinder af løbet. Stort tillykke Stephanie!

Se artiklen her: The Winning Strategy of second place

Motionsløbere i Danmark

Idrættens Analyseinstitut har udarbejdet en 206 siders rapport omkring Motionsløbere i Danmark. Forfatteren er Peter Forsberg. Kort fortalt er formålet med rapporten, bl.a. at belyse motiv, behov og idrætsvaner blandt løbere. 4.052 løbere har deltaget i undersøgelsen.
Ifølge rapporten findes der 5 forskellige motionsløbertyper: 1)Traditionsløbere, 2)Socialløbere, 3)Udfordringsløbere, 4)Selvorganiserede løbere og 5)Sundhedsløbere. Jeg er nok en blanding af 3 & 4.
Rapporten kan læses her.

Vi ses i marts
Christian

Tilbage til top

Marts 2012: Jungle Marathon, løber fænglset i Chile

Den første weekend i marts var der solskin og jeg fik en god 20 km løbetur i skoven, solskin dog lidt køligt.
Så er der kommet et indslag fra ABCNEWS omkring Jungle Marathon i Brasilien. Shirley i indslaget er primus motor for løbet.
Se indslaget her
Jungle Marathon 2012 er til orientering i oktober og lige nu skal 1-2 danskere med. Se mere herom på siden.

Dansk ekstremløber sigtet for forsøg på manddrab i Chile

I bund og grund en trist historie, men danskeren YK har siden august 2011 været anholdt i Chile for ovenstående. Hvidovre lokalavis har fulgt løberen gennem længere tid, idet denne også har efterladt et spor af bedrageri og brandstiftelse i Hvidovre.

Den seneste artikel kan læses her

Tilbage til top

April 2012: Fødselsdag, Iskias og test af sko

Denne måned har stået i fødselsdagens tegn, både Hugo, Kristine og undertegnede har fødselsdag efter hinanden. Men bette Hugo overruler vores fuldstændigt. At holde børnefødselsdag er noget af en opgave, kan jeg hilse og sige. Men også ganske hyggeligt. Løbemæssigt har været en stille måned, idet jeg har døjet med min iskias nerve igen igen. Træningsmæssigt har jeg løbet ca. 2-4 gange om ugen af 5-10 km pr. gang. Det blev dog til en enkelt lang aftentur på ca. 18 km, da jeg skulle teste et par Nike Lunar Forever sko (købt i Stadium), som er en opdatering af Lunarfly 2. Ifølge produkt-beskrivelsen er skoen beregnet til universal-/pronatorløbere og kan bruges i let terræn. Jeg var ikke imponeret, mine skinneben og knæ har aldrig været så ømme efter denne tur.

Jeg må nok hellere holde mig til min lokale skopusher (In Sport) Vi ses i maj.  

Tilbage til top

Maj 2012: Odder ½ Marathon vs. Jungle Ultra i Peru

Odder ½ Marathon
I år er det meningen at dette løb skal være et træningsløb. Udgangspunktet er at teste formen.
Det blev en blæsende oplevelse, særligt på de åbne stykker, ved de 17-18 km blev mine ben betontunge. Før at gøre en lang historie kort: Jeg blev nr. 16 ud af 460 løbere. Ca.10 sek. langsommere end sidste år! Jeg kom i mål på tiden 1:26:03 mod 1:25:53 sidste år. Med andre ord er min form ikke blevet bedre – tværtimod.
Det skal siges at ruten er ganske kuperet (Se højdekurven her), men dårlige forklaringer er der nok af!

Jeg må bare gøre det bedre til mit næste ½ marathon (Nykredit Invest Aarhus City Halvmarathon) den 3. juni.

The Ultimate Jungle Ultra i Peru
Endnu et multi stage jungleløb har set dagens lys, denne gang i Peru hvor distancen er på 230 km.
3 danskere skal løbe det i år, hvoraf 2 af dem (Pernille og Henrik) allerede har prøvet kræfter med Jungle Marahton.

Held og lykke til jer alle 3.   

Vi ses i juni.

Tilbage til top

Juni 2012: Aarhus City ½ Marahton samt diverse

Nykredit Invest Aarhus City Halvmarathon
Sidste skud på stammen af nye løb. Aarhus har endelig fået et løb gennem byen. Det har været ønskeligt i lang tid. Da det gamle Aarhus City ½ Marathon løb af stablen, foregik det ude for byen, helst på cykelstien ud til ørnereden og rundt om Brabrand Søen (jævnt kedeligt). Hvis man var heldig var der et par tilskuere/frivillige hjemmeværnsfolk langs ruten.

Så det er yderst tiltrængt at der er kommet et nyt løb som foregår inde i byen. (Se ruten her)

Da jeg henter mit startnummer ved Expo et par dage før, investeres der i et par Nike Lunarracer, som jeg vil bruge til løbet. Det er en lavprofil sko, med en hurtig respons.

På løbsdagen er mine ambitioner at jeg skulle gennemføre inden for 1t24-25m. Vejret er med os, lidt koldt til formiddag men udsigt til sol og varme. Jeg vælger at løbe med en langærmet HH under min T-shirt. Frem til startzonen og hen til den første startgruppe. Der er omkring otte tusind løbere med, hvilket er ret vildt.  
Da starten går, følger jeg strømmen op ad Frederiks Alle, ikke noget med at forcere men heller ikke ligge på den lade side. De første 10 km ligger på ca. 4min/km. Første gang vi rammer byen er ved Vesterbro Torv/Vestergade. En krølle på ruten er vi skal løbe gennem en parkeringskælder (ind v/ Magasin og ud v/ Spejdersport på strøget). Her havde jeg sgu GPS problemer… Ned igennem StoreTorv v/ Domkirken og gennem latinerkvarteret. Det nye havneområde blev også besøgt og videre mod Tangkrogen. Den sidste 1.5 km inden mål er en lige strækning og her prøvede jeg at give den gas, men min iskias begynder at brokke sig og mine hæle er blevet gnavesår. Min sluttid blev 1:22:45, hvilket overrasker mig, da min træning ikke har været optimal på nogen måder.

(Min PR er 1:21:09 fra BT ½ Marathon tilbage i 2007, og dengang trænede jeg som en gal til et 200 km Jungle Marathon). Jeg må have haft gode ben J. Alt i alt et godt løb, som klart kan anbefales!   
Ellers har denne måned bestået af mindre løbeture, nothing fancy!

Ugletur i Marselis skoven

Fredag den 8. juni kl. 22, står jeg og gør klar til en længere løbetur i Marselis skoven. Tidligere på dagen har der været skybrud og regnen har gjort sit med at ødelægge MTB stierne i skoven. Rasmus N og jeg enige i, at det gør vores løbetur lidt sjovere. Det blev til en god tur på 2t.22m svarende til knap 24 km. Det lyder ikke af meget km mæssigt, men vi gav os god tid. Bl.a. så vi en uglemor med sine unger. Vi kom utrolig tæt på (1-2 meter) på en af ungerne som var landet i et krat. Total Poul Thomsen!! Aftertreat: Brownies!

Vi ses i juli.

Tilbage til top

Juli 2012: Update på JM2012, Nordvest100km, Løber skal afsone 1.5 år i Chile, 97 dages rotur i Atlanten

Jungle Marathon 2012 – 3 mdr. før starten går.
I år skal 2 danskere deltage i et af verdens hårdeste ekstremløb: 240 km - Jungle Marathon i Brasilien til oktober. Et løb jeg prøvede kræfter med i 2007.
 
Begge danskere er forholdsvis erfarne sportsfolk: Jan Vajhøj som skal deltage i Roth Ironman 2012 i juli måned. Held og lykke! og Johnny W. Andersen, som har løbet MdS (250 km Marathon Des Sables) og andre lange distancer, vil i 2012 have løbet sit marathon nr. 100. Johnny har i øvrigt en løbeblog, som kan læses her.
En tredje løber er muligvis på vej.    

NordVest 100 km
Den 18. august er der terrænløb i Nordvestsjælland og jeg skal med. Løbet har 1.800 højde meter, og er pointgivende til UTMB (Ultra Trail Du Mont Blanc). Deltagermæssigt er vi ca. 34 løbere.
Det kan godt være at jeg løber langt på literen, men en af løberne, Kim Greisen, deltog i 2010 en 20 dobbelt ironman, Verdens Længste Triathlon, som han gennemførte! Det er jo helt vildt!!

I kan læse lidt mere om NordVest100km her. Målsætningen er at komme i top 10.

Dansk løber skal i fængsel i 1.5 år i Chile for forsøg på manddrab og brandstiftelse
Så skete det! YK, som jeg skrev om i marts, skal nu i fængsel i Chile. Hvidovre lokalavis har fulgt sagen. YK er beskyttet af navneforbud indtil sigtelserne herhjemme er blevet forkyndet. Mere er der vel ikke at sige om den sag.

To danskere roer over Atlanten på 97 dage
En gammel barndomsven, Brian Heron, poppede pludselig en mail til mig, og hold da op hvor er det længe siden jeg sidst har set ham. Brian synes det er crazy det jeg render rundt og laver. Men hvad han har lavet er sgu mere crazy: Han har roet over Atlanten sammen med sin onkel på 97 dage, uden at have noget som helst erfaring med at ro!! Thumbs up!

Tjek lige denne artikel om bedriften: Klik her

Hvis man vil læse mere om denne van(d)vittige tur, anbefales hjemmesiden www.teamboogiewoogie.com

Vi ses i august.

Tilbage til top

August 2012: De sidste forberedelser til NV100km mm - 100 KM LØBET ER AFLYST!! Odderløbet og DHL

Nu er der mindre end 3 uger (18. august) før jeg drager mod Kalundborg og skal deltage i et 100 km trailløb (Nord Vest 100 km). Jeg har for så vidt prøvet at træne mig op til løbet, men det har sgu knebet en smule. Får max løbet 60-80 km om ugen, hvilket er alt for lidt, så nu får vi at se hvordan det går mig.

Min to ugers ferie er blevet brugt til at rydde op i haven og renovere det lille hus på Kastanievej, hvilket er et never ending projekt. Derudover har fokus været at hygge med familien. 
Jeg er først begyndt at fokusere på løbet, og skal nu have afstemt min forventning til hvordan jeg bedst kommer igennem de 100 km. Min største svaghed er, at jeg løber for hurtigt (4:00-4:15 min) allerede fra starten og provokerer min iskiasnerve, så det gælder om at presse pacen ned til 4:30-5:00min.
Energiproducenten Maxim har bl.a. sørget for 100 ml. gel med skruelåg og indeholder 3 portioner. Jeg har endnu ikke set andre mærker som har 3 portionsgels. Er også blevet forsynet med Udo's Choice, således at kroppen ikke knirker for meget.

NordVest 100 km aflyser med ultra kort varsel!!

Idag (14.8.) er alle deltagere blevet orienteret om at løbet aflyses pga dødsfald i ledelsens nærmeste familie. Læs mere her.

Mine tanker går naturligvis til de pårørendes familier. Når det er sagt, så er det MEGA NITTE for os som har set frem til dette løb i flere måneder.

Jeg er sgu skuffet over denne mavepuster...Er der ikke en backup plan?? Den eneste trøst er, at vi får vores tilmeldingsgebyr refunderet...

Nu må jeg brænde mit krudt af på et ½ marathon på søndag, som er Odderløbet, Danmarks hårdeste ½ marathon. Og næste uge er der DHL i Aarhus, der tager jeg alle 5*5 km... (det blev til 6x5 km).

Vi ses i september.

Tilbage til top

September 2012: Mariager Fjord Rundt 57 km - DNF

For første gang i år, skulle jeg løbe ultraløb i Hobro. Ruten er på 56,6 km og går rundt om fjorden med start/mål ved havnen. Ruten er ret kuperet. Og det fandt jeg også ud af på den hårde måde... Da starten gik var jeg flyvende og lå fremme i feltet. Nu skulle jeg af med noget krudt...Solen bragede frem, det bliver en varm dag. De første bakker blev forceret uden de store problemer, km tiden lå på omkring de 4 minutter. Da jeg runder de 15 km og stadig top 3, brokker mine ben sig en smule. De er ikke vant til at løbe så hurtigt. Jeg indtager nogle elektrolytter ved en af vanddepoterne. Skulle have tage min egen drikkedunk med...Da vi nærmerer os enden af fjorden (26 km) begynder min ene fod at opføre sig mærkeligt. Det føles som om jeg havde fået en vabel ved forfoden. Da vi når vanddepotet, er jeg nødt til at undersøge om jeg har fået en vabel. STOR FEJL!! For da jeg sætter mig ned for at tage sokken af, har kroppen registreret min fejl (hey han sidder ned!!) og mælkesyren begynder at pumpe sig rundt i benene. Selvfølgelig har jeg ingen vabler, så op igen og afsted. Imellemtiden har flere løbere overhalet mig. Efter min stupide fejl kan jeg ikke få gang i kroppen igen. Istedet bliver jeg straffet med massive kramper som kommer i bølger. Ved den ca. den 33. km må jeg give op. En følgebil samler mig op og jeg bliver kørt tilbage til mållinien...slukøret over at jeg ikke kunne gennemføre. Nu har jeg indset at det stadig kræver hård træning at løbe de distancer, det er ikke nok at løbe 57 km på rutinen.

Så nu er målet i 2013 at gennemføre, med noget mere træning i bagagen.

Vi ses i oktober.

Tilbage til top

Oktober 2012: 2 danskere med til Jungle Marathon + Xtreme Mandehørm i Aarhus

Jungle Marathon 2012: I år var der 59 løbere med til dette fantastiske løb i Brasilien. To danskere, Johnny W. Andersen og Jan Vejhøj valgte at prøve kræfter med et af verdens hårdeste ekstremløb, og de får deres sag for.

Update – 1. etape 
59 løbere har søndag løbet den første etape på 22,77 km. På nuværende tidspunkt foreligger der ingen skader eller drop outs. Vandstanden er som sagt høj i år, og der er set mange slanger i området. 
Vinderen af etape blev vundet Duncan MacRae med tiden 3t25m hvilket svarer til 9 min/km. Johnny W. Andersen er nr. 2 med tiden 3t56m og ligger ca. en halv time efter Duncan. Jan Vajhøj ligger på en 4. plads 12 min efter Johnny. Danskerne har virkelig markeret sig. Lad os håbe at de gemmer lidt af kræfterne til senere. 

Ifølge Medic Teamet har de hørt løberne snakke om hvad de skal gøre hvis de bliver bidt af en giftig slange: ”Find den og slå den ihjel”. Det fraråder MT på det kraftigste, idet slanger ofte giver et ”advarselsbid” og hvis man efterfølgende prøver at slå slangen ihjel, kan det jo være at slangen bliver lidt ”pissed off” og bider for alvor. MT anbefaler såfremt man bliver bidt, at løbe i den modsatte retning og søge lægehjælp.

De resterende etaper har følgende distancer: 
2. etape – 23,98 km
3. etape – 37,87 km
4. etape – 37,09 km
5. etape – 108,22 km
6. etape – 22,50 km
Total 252,43 km

Det virker forvirrende at løbet profilerer sig med at det ”kun” er 240 km, og det reelt er 252,43 km. Er de ekstra 12.5 km en ændring af ruten pga. den høje vandstand? Uanset hvad så får de fuld valuta for pengene!

2. - 3. etape - manglende satellitforbindelse

Jungle Marathon har ikke givet lyd fra sig mht. 2. & 3. etape. 
En af årsagerne kan være at der er dårligt satellitforbindelse. Når løbet er i gang foregår hjemmesidens updatering via satellitlink. Vi venter spændt.

Imens vi venter på at høre nærmere fra løbet, er der her et link til en række fantastiske billeder af løberene under de hårde strabadser: http://www.flickr.com/photos/junglemarathon/8074428781/in/set-72157631394800758/

KanalFrederikshavn følger Jan Vajhøj, som har skrevet til kanalen med følgende etape fortællinger
1. etape:
http://www.kanalfrederikshavn.dk/vis/nyhed/jan-vajhoej-nummer-fire-paa-foerste-etape-i-junglen/
2. etape:
http://www.kanalfrederikshavn.dk/vis/nyhed/jan-vajhoej-for-vild-to-gange-men-kom-i-maal/
3. etapehttp://www.kanalfrederikshavn.dk/vis/nyhed/jernhaard-etape-og-en-nat-med-broelende-aber/
4. etape:
http://www.kanalfrederikshavn.dk/vis/nyhed/i-dag-skal-jan-vajhoej-ud-paa-kongeetapen-i-junglen/
5. etape:
http://www.kanalfrederikshavn.dk/vis/nyhed/jan-vajhoej-nr-4-i-brasilien-inden-dagens-sidste-etape/
6. etape:
http://www.kanalfrederikshavn.dk/vis/nyhed/efter-245-km-i-junglen-oensker-to-nye-foedder/

Så er løbet slut og Jan og Johnny har gjort det fantastisk godt.
Jan fik en flot 4. plads og Johnny en flot 8. plads. Det er simpelthen så eminent løbet. Stort tillykke til jer begge.

Resultatlisten kan ses her:
http://www.junglemarathon.com/2012_en.php?id=C0_148_35

Jungle Marathon har lavet små videoklip til hvert enkelt etape.

De kan ses samlet her:
http://www.junglemarathon.com/2012_en.php?id=C0_146_35

Mandehørm i Aarhus

Deltog for første gang i konceptet Xtreme Mandehørm 12 km. På grund af et afbud fik jeg muligheden for at prøve drengerøvsløbet "Xtreme Mandehørm" . Det var en super sjov oplevelse, da løbet har en masse forhindringer man skal igennem. Det blev til en samlet 15. plads (1t07m) ud af 1.066 løbere.

Vi ses i november.

Tilbage til top

December 2012: Familieforøgelse :-)

Georg Emil

Den 20. december kom storken forbi med en tidlig julegave, som bestod af en guldklump på 51 cm og 3.650 gram. Så bliver det ikke bedre. :-)

Tak for et skønt 2012 og jeg håber at 2013 bliver lige så begivenhedsrigt som i år. Nu skal jeg på barsel.

Vi ses i det nye år.

Tilbage til top